2 velj. · corina_dizajn · No Comments

Bijelo vjenčanje

Kada govorimo o “bijelom vjenčanju” u Hrvatskoj, mislimo na izbor cvijetne dekoracije i eventualno presvlaka, stolnjaka itd., dok u inozemstvu taj izraz popirima jedno poprilično drugačije značenje.

Ukoliko sanjate o tematskom vjenčanju ili jednostavno  želite uvesti “nešto novo” – White Wedding je svakako nešto o čemu vrijedi razmisliti.

Bijelo Vjenčanje podrazumijeva da svi gosti budu obučeni u bijelo, što svakako morate dobro naglastiti prilikom pozivanja. Ovakvu vrstu vjenčanja preporučujemo u toplije vrijeme i na manjim svadbama, gdje će šanse za uspjeh Vaše ideje ipak biti veći. Teško je očekivati 300 uzvanika u bijelom.

Ipak, tema opjevana od strane Billy Idola popularnija je u zapadnim zemljama nego na ovim prostorima što nas vraća na početak texta – bijela dekoracija vjenčanja.


Jedno od najpopularnijeg cvijeća na vjenčanju je svakako bijela hortenzija. Iako drži visoku cijenu, nerijetko ispada i najzahvalniji  izbor zbog svog obujma. Hortenzija se često kombinira i s drugim bijelim cvijećem poput bijele ruže, bijelih božura itd..


Kažu da se o ukusima ne raspravlja, no s bijelim vjenčanjem ne možete pogriješiti, a ono uvijek ostavlja dojam glamura i elegancije.

CorinaDizajn