29 stu. · corina_dizajn · No Comments

Kako uštedjeti na vjenčanju?

  1. Sa planiranjem počnite, ako je moguće, barem godinu dana unaprijed. Ukoliko imate dovoljno vremena stići čete obići jedan a mozda i dva sajma vjenčanja te „uloviti“ popuste. Takoder imati ćete vise vremena za razgledati razne opcije te čuti od drugih mladenaca gdje su griješili…

 

  1. Ukoliko nemate puno uzvanika koji dolaze iz drugih krajeva, razmislite o vjenčanju petkom umjesto subotom. Mnoge sale, bendovi, fotografi i svi ostali ponudit će Vam dodatni popust da popune termin.

 

  1. Prilikom odabira benda vodite računa o preporukama, jer mladenci često preplacuju određenu uslugu. Smatramo da se kvalitetni bend mora naći do 2000 eura, a u koliko to premašuje Vas budget uvijek mozete uzeti Dja kao jeftiniju opciju. Kvalitetan DJ takodjer može napraviti odličan „štimung“ a osim što je jeftiniji, za njega plaćate jednu „stolicu“ dok za band plaćate puno više…

 

  1. Obratite se za pomoć ljudima koje ste vec rezervirali za svoj datum. Primjer, angažirali ste fotografa ili bend – pitajte ih imaju li koga za preporučiti za dekoraciju vjencanja ili rasvijteu. Na taj način slijedeća firma odobrit će vam dodatni popust radi same preporuke te ćete uštedjeti. Kvaliteta same izvedbe trebala bi takodjer biti na nivou jer se nitko ne želi kompromitirati preporučivajući nekoga za koga nije siguran da dobro radi, i u konačnici da ćete biti zadovoljni.

 

  1. Odredite prioritete. Neka to budu naprimjer fotografi, sale i bend – kako zbog novaca tako i zbog vremena tj same organizacije Vaseg dana. Tako ćete vasem dekorateru moci konkretnije reci s cim raspolazete te će on iz toga izvući maximum, što opet štedi Vaš novac i vrijeme.

 

  1. Savjetujte se sa samim dekoraterom kako bi mogli uštedjet Naprimjer ako vam se sviđaju visoke dekoracije sa sviječnjacima, probajte napraviti mix – pola stolova visoka dekoracija pola niska, čime ste već dosta uštedjeli. Izaberite cvijeće koje je u sezoni umjesto skupog uvoznoga.

CorinaDizajn